Printvriendelijke versie v/d pagina

Rechtsbijstand

 
  Als er één bijkomende verzekering is die wij absoluut aanraden, dan wel de rechtsbijstand.
 

Waarom heb ik een waarborg rechtsbijstand nodig?

Veel van onze klanten stellen zich deze vraag. De rechtsbijstand is nochtans een van de belangrijkste waarborgen! Hiermee kan u de schadevergoedingen waar u recht op heeft, terugvorderen bij de tegenpartij. Hebt u geen rechtsbijstand, dan moet u dat allemaal zelf doen, wat helemaal niet vanzelfsprekend is.

logo driesen  Wij worden dagelijks geconfronteerd met schadegevallen waarbij de rechtsbijstand moet worden aangesproken. Het volgende voorbeeld komt uit onze praktijk:

Onze klant heeft op de E313 een aanrijding met een Nederlandse vrachtwagen en heeft aanzienlijke materiële schade aan haar voertuig. De vrachtwagen is in fout. Maar omdat de verzekeraar van de vrachtwagen in Nederland gevestigd is, kan de schadevergoeding enkel teruggevorderd worden via de rechtsbijstand. Had onze klant géén rechtsbijstandsverzekering, dan had ze de schade zelf moeten berekenen en proberen terug te vorderen van de tegenpartij.

 

Naast het terugvorderen van schade bij ongevallen met buitenlanders zorgt de rechtsbijstand ook voor het berekenen en terugvorderen van lichamelijke schade en vergoedingen in geval van arbeidsongeschiktheid. U kan bovendien aanspraak maken op een advocaat (die u zelf mag kiezen) in geval van strafrechtelijke procedures.Weet ook dat uw rechtsbijstand u kan helpen bij het terugvorderen van schade aan uw voertuig door putten in de weg of wegenwerken.  

Uw waarborg rechtsbijstand kan u samen afsluiten met uw autoverzekering. Ze dekt dan enkel de rechtsbijstand die nodig is naar aanleiding van een verkeersongeval. In vele gevallen is het echter nog interessanter om een aparte rechtsbijstandsverzekering te nemen om ook in andere gevallen beroep te kunnen doen op de rechtsbijstand en om belangenconflicten te vermijden.