Ik lijd schade aan mijn woning

Je huis is een kostbaar bezit. Als er daar schade ontstaat, neemt de herstelling vaak een ferme hap uit je budget. Heb je een lening lopen, stel je dan eens voor wat er zou gebeuren als er brand uitbreekt in je woning. En wist je dat je ook je verzameling speelgoedautootjes en je geliefde muziekinstrument kan verzekeren?

Wist je dit al?

Stel je vraag via onderstaand formulier. Of boek een afspraak rechtstreeks in onze agenda!

Een brandverzekering zou eigenlijk beter “omniumverzekering van de woning” heten, want ze dekt veel meer dan alleen schade door brand. Als door een blikseminslag elektrische toestellen zijn beschadigd of wanneer een auto tegen je gevel is gebotst, zal de brandverzekering ook tussenkomen. Elke brandverzekering moet wettelijk een aantal waarborgen bevatten. Bij welke verzekeraar je ook een brandverzekering hebt, je bent altijd verzekerd voor de materiële schade die veroorzaakt is door brand, ontploffing, implosie, blikseminslag, aanslagen en arbeidsconflicten, storm en hagel, sneeuw- of ijsdruk op daken en natuurrampen. Zo goed als alle brandverzekeringen bieden daarnaast nog bijkomende waarborgen aan. In de brandverzekering worden het gebouw en de inboedel als aparte waarborgen opgenomen. Wie huurder is, verzekert naast zijn inboedel ook de wettelijk verplichte huurdersaansprakelijkheidsverzekering.

Niet alleen interessant voor wie waardevolle voorwerpen bezit, maar ook voor wie bv. kostbare huisdieren heeft. Als je weet dat er jaarlijks meer dan 80.000 woningdiefstallen gebeuren, is deze optionele dekking zeker de moeite waard om te overwegen!

Voor waardevolle voorwerpen zoals een schilderij, verzameling of muziekinstrument overweeg je best een aparte allrisk verzekering tegen schade en diefstal. Alle risico’s behalve de uitgesloten risico’s zijn dan gedekt. Deze bescherming is veel ruimer dan die binnen de brandverzekering. Laat je je kostbare schilderij vallen en is het daardoor stuk, dan is er geen dekking in de brandverzekering, maar wel in deze waarborg.