Hou storm Eunice in toom

De eerste grote storm van het jaar is op komst. 4 tips om Eunice de baas te blijven.

1) Probeer de schade zoveel mogelijk te vermijden.

Zet je tuinstoelen en vuilnisbakken binnen; zorg ervoor dat de trampoline niet kan wegvliegen en zet bloempotten op een beschutte plaats. Auto parkeer je in de garage of ver weg van bomen of takken.

2) Neem actie om ergere schade te voorkomen.

Het noodnummer 1722 wordt bij storm geactiveerd. Dit bel je als er geen direct levensgevaar is, maar je wel de brandweer nodig hebt, bv. om je dak te dichten. Zo kan het nummer 112 voorbehouden blijven voor mensen die in levensgevaar zijn en zo sneller geholpen worden. Weet dat ook de brandweer overstelpt zal worden met aanvragen en voorrang zal geven aan de meest dringende interventies. 

3) Blijf kalm en neem foto’s. 

Pas als de storm voorbij is, kan je de schade opmeten. Neem foto’s van de schade, vóór je begint op te ruimen en bewaar de beschadigde voorwerpen
 4) Contacteer ons. 

Maandag zijn wij vanaf 8u te bereiken op het nummer 014 55 22 81 (kantoor Lichtaart) of 014 21 21 31 (kantoor Olen). Bezorg ons je foto’s en eventueel al een schadebestek. Bij grotere schades kan een expertise nodig zijn waardoor het langer kan duren vooraleer de schade wordt vergoed. Wij doen er alles aan om je zo snel en zo goed mogelijk te helpen!

Deel dit bericht