Nieuwigheden verzekeringen in 2021

Op het einde van het jaar kijken we graag vooruit naar wat er volgend jaar op ons ligt te wachten op het vlak van verzekeringen.

  •  Schuldsaldoverzekering voor militairen: vanaf 01/07/2021 is er voor militairen ook dekking voorzien in geval van overlijden tijdens binnen- en buitenlandse operaties en bij risicovolle operaties en activiteiten. Tot nu waren deze activiteiten vaak uitgesloten in de polis of moesten militairen een hoge bijpremie betalen. Vanaf 01/07/2021 bundelen verzekeraars en Defensie de krachten. Verzekeraars rekenen geen bijpremies meer aan en Defensie waarborgt de dekking tijdens risicovolle activiteiten in binnen- en buitenland. 
  • Bevriezing fiscale grensbedragen: de fiscale maxima voor o.a. pensioensparen en langetermijnsparen worden bevroren tot en met 2023 (lees hier).
  • Europees (plastic) rijbewijs: De eerste Europese rijbewijzen werden uitgereikt in 2010, maar zijn maar 10 jaar geldig.  Anders dan bij je IDkaart, krijg je géén melding van de gemeente wanneer deze vervallen is. Je dient de vervaldatum dus zelf in de gaten te houden. Vermijd een bekeuring en zorg dat je je rijbewijs tijdig vernieuwt!
  • Geen verlenging van “verdachte periode” na schenking: In tegenstelling tot wat voorzien was in het Vlaams regeerakkoord, zal de verdachte periode niet worden opgetrokken van drie naar vier jaar. Na 01/01/2021 blijft het dus mogelijk om belastingvrij te schenken zonder tussenkomst van een notaris. Wanneer de schenker drie jaar in leven blijft na de schenking is er door de begunstigden geen erfbelasting verschuldigd. 
  • Uitstel premiebetaling owv corona: Verzekeraars hebben zich geëngageerd om aan noodlijdende zelfstandigen en ondernemingen uiterlijk tot 30/06/2021 betalingsuitstel te geven voor hun verzekeringspremies. Aanvragen kunnen via ons kantoor worden doorgegeven.

Deel dit bericht