Mijn bedrijf veroorzaakt schade onderweg

Als je voertuigen onderweg zijn en schade veroorzaken, moet die schade worden vergoed. Dat staat zo in de wet. Het is dan ook wettelijk verplicht om de aansprakelijkheid van je motorrijtuig te verzekeren. Wie professioneel vervoer organiseert, wenst uiteraard ook dat de goederen van zijn klanten verzekerd zijn bij schade of diefstal onderweg.

Wist je dit al?

Stel je vraag via onderstaand formulier. Of boek een afspraak rechtstreeks in onze agenda!

De burgerlijke aansprakelijkheid van je bedrijfswagen is wettelijk verplicht. Deze verzekering vergoedt de materiële en lichamelijke schade van de tegenpartij bij een verkeersongeval waar jij of je medeweker aansprakelijk voor wordt gesteld.

Ben je vastgoedmakelaar of fotograaf en ben je dronepiloot? Vergeet dan niet je geregistreerde drones te verzekeren voor schade aan derden. Mogelijk wordt je verzekeringsbewijs opgevraagd door jouw opdrachtgever.

https://www.driesen-huysmans.be/verzekering-drones/

Transporteer je goederen van derden? Dan bepaalt de internationale CMR conventie dat je aansprakelijk bent voor schade aan of verlies van de goederen vanaf het moment dat je de goederen in ontvangst neemt, tot je ze weer aflevert. In sommige gevallen ben je zelfs aansprakelijk voor laattijdige aflevering van de goederen. De CMR-polis beschermt jou als vervoerder tegen eventuele schadeclaims.