Wijziging inschrijving 2de hands bromfiets

Wie een 2de hands bromfiets wil inschrijven, moet sinds 20/03/2023 eerst langs een gespecialiseerd postkantoor.

Voortaan is de procedure als volgt:

  1. Ga naar een Bpost-kantoor voor de preregistratie en neem het laatste inschrijvingsbewijs mee (of een attest van verlies van de politie). Opgelet: er zijn maar enkele Bpost-kantoren die de preregistratie kunnen uitvoeren. Je vindt de lijst hier: www.bpost.be/herinschrijving. Het Bpost kantoor van Kontich en Berchem station zijn de dichtstbijzijnde kantoren voor de Kempen. De oude inschrijvingsdocumenten worden door Bpost ongeldig gemaakt en je ontvangt een roos formulier voor de inschrijving van je 2de hands bromfiets. Deze preregistratie kost €12. Doe je deze procedure als verkoper, dan dien je het roze formulier tesamen met het ongeldig gemaakt (geperforeerd) oude kentekenbewijs te overhandigen aan de koper. 
  2. Bezorg ons het roze inschrijvingsformulier en het oude kentekenbewijs. Als de procedure correct is verlopen, kunnen wij het kenteken voor je bromfiets online aanvragen.
 
Deze procedure is eveneens van toepassing voor 2de hands speedpedelecs of andere 2-, 3-, of 4-wielers met een vermogen lager dan of gelijk aan 125cc of een maximumsnelheid tot en met 45km/u.
In enkele gevallen is preregistratie niet mogelijk, bv bij een ingevoerde bromfiets, of een geaccidenteerd voertuig. In deze gevallen dienen de documenten nog steeds per post te worden bezorgd aan DIV. In alle andere gevallen is de preregistratie door Bpost voortaan verplicht. 

Deel dit bericht